Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Η ΤΥΧΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ …

Αυτή τη φορά δε θα ισχυριστώ ότι ο Πανιώνιος έχασε από τον οσφπ επειδή ήταν άτυχος ή επειδή αδικήθηκε από τη διαιτησία. Παρότι και τα δύο συνέβησαν. Για άλλη μια φορά έχασε ευκαιρίες που δε χάνονται και επιπλέον δέχθηκε ένα καθαρά τυχερό γκολ, το δεύτερο, από κόντρα στο πόδι του Μανιάτη. Ακόμη, το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφθαλομοφανέστατο οφσάιτ, που δεν είδε(;) ο επόπτης.

Κατά τ’ άλλα η ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ιδίως κατά διαστήματα, όμως δεν ήταν η καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο οσφπ όποτε ήθελε, ιδίως μετά την είσοδο των Γκαλέτι και Μπελούτσι, ανέβαζε την απόδοσή του και έδειχνε ότι μπορεί να κυριαρχήσει και να πάρει το αποτέλεσμα, όπως και έγινε. Και ο αντίπαλος έχασε ευκαιρίες, ήταν όμως σαφώς πιο τυχερός από τον Πανιώνιο, διότι η τύχη βοηθάει τους δυνατούς. Προσωπικά δεν περίμενα ούτε πριν την έναρξη, ούτε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι ο Πανιώνιος θα ήταν ο νικητής. Πίστευα ότι θα έχανε ή ότι το πολύ θα κατάφερνε να πάρει την ισοπαλία. Στη νίκη του Πανιωνίου έδινα απειροελάχιστες πιθανότητες. Την ίδια άποψη πιστεύω πώς θα είχε και κάθε αντικειμενικός παρατηρητής του ποδοσφαίρου. Ο φετινός Πανιώνιος δε μπορεί δυστυχώς να συναγωνιστεί αρκετές ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος και πολύ περισσότερο τον οσφπ, τον παο κ.λ.π. Επομένως μάλλον δίκαια έμεινε εκτός στόχων από νωρίς.

Και η διαφορά αυτή δεν έγκειται μόνο στο φτηνότερο προϋπολογισμό του Πανιωνίου, σε σχέση με τις αποκαλούμενες «μεγάλες» ομάδες, που πάντως φέτος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι προηγούμενες χρονιές. Η φετινή αγωνιστική αδυναμία του Ιστορικού οφείλεται στα πολλά και μεγάλα λάθη που έγιναν μαζεμένα μέσα στην ίδια χρονιά. Σ’ αυτά έχουμε αναφερθεί και τα έχουμε αναλύσει πλειστάκις κατά το παρελθόν και επομένως δεν είναι σκόπιμο να τα ξανασημειώσουμε. Και τα λάθη αυτά βάρυναν πολύ περισσότερο, από το γεγονός ότι ο Πανιώνιος φέτος διέθετε ποιοτικότερο ρόστερ, θεωρητικά τουλάχιστον, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Τις επόμενες αγωνιστικές ο Πανιώνιος θα πρέπει ν’ αγωνιστεί για την ιστορία του και την αξιοπρέπειά του και να διασφαλίσει και μαθηματικά την κατηγορία. Απ’ εκεί και πέρα ή μάλλον από τώρα ήδη, η διοίκηση έχοντας αποκτήσει ποδοσφαιρικές διοικητικές εμπειρίες, ιδίως ο μεγαλομέτοχός της και έχοντας πλέον μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει να εργαστεί σκληρά, ώστε να δημιουργήσει τον Πανιώνιο του μέλλοντος, τον ισχυρό Πανιώνιο που όλοι ονειρευόμαστε. Η ομάδα υπό την ηγεσία Τσακίρη συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει μια πολύ ισχυρή ποδοσφαιρική δύναμη στη χώρα μας. Η οποία θα πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα, θα κάνει αξιόλογες εμφανίσεις στην Ευρώπη και θα προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην πατρίδα μας. Αν δε γίνουν αυτά τώρα, πότε μπορεί να γίνουν; Διότι ο Πανιώνιος των ημερών Τσακίρη, ο οποίος χρειάζεται να παραμείνει πολλά ακόμη χρόνια στο τιμόνι του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, διαθέτει τη μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία από ποτέ, αρκετά καλή οργάνωση, βοηθητικό γήπεδο και καλές σχέσεις μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων. Απ’ εκεί και πέρα το βασικό είναι να μη γίνουν τα λάθη του παρελθόντος και κυρίως της φετινής χρονιάς. Χρειάζεται πρώτα - πρώτα να προσληφθεί ένας πολύ καλός προπονητής – προσωπικότητα, που να μπορεί να εμπνεύσει και να πείσει τους ποδοσφαιριστές του, να διαχειριστεί το υλικό χωρίς να κάνει διακρίσεις και να είναι ο κύριος υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο μοναδικός που μαζί με η διοίκηση και με βάση το μπάτζετ που αυτή θα διαθέσει, θα σχεδιάσουν τη νέα ομάδα του Πανιωνίου και θα χαράξουν την πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Οι βασικοί άξονες της πολιτικής και η φιλοσοφία οικοδόμησης της ομάδας, πέραν του θέματος του προπονητή στο οποίο αναφέρθηκα, θα πρέπει κατά την άποψή μου να είναι: Από τη ομάδα χρειάζεται ν’ αναχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τίποτα πια να προσφέρουν, να επανέλθουν κάποιοι ελάχιστοι που απέκτησαν εμπειρίες και οι οποίοι είχαν δοθεί δανεικοί, ν’ αποκτηθούν κάποιοι καταξιωμένοι σε θέσεις που πραγματικά πονάει η ομάδα(π.χ. άμυνα και επίθεση), ν’ αξιοποιηθούν οι ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής στα οποία θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση. Όσον αφορά τις παραχωρήσεις βασικών και ταλαντούχων παικτών ενδεκάδας, αυτοί δε θα πρέπει να παραχωρούνται αφειδώς, αλλά μόνον εφόσον υπάρχουν πραγματικά συμφέρουσες προτάσεις, κυρίως από το εξωτερικό και τα χρήματα τέτοιων μεταγραφών, αφού θ’ ανακοινώνονται(αυτό γίνεται & τώρα), θα πρέπει να επανεπενδύονται στο σύλλογο για την εύρεση ισάξιων τουλάχιστον αντικαταστατών και όχι μόνο.

Αν ακολουθηθεί ένα τέτοιο μοντέλο, διατηρηθεί το οικογενειακό και ανθρώπινο κλίμα στην ομάδα, το οποίο είναι εφικτό να ενυπάρχει και σε συλλόγους που λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και απουσιάσουν φαινόμενα απειθαρχίας, τότε ο Πανιώνιος σε κάποια χρόνια, διότι αυτόματα δε γίνεται, θ’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα κάνει καινούργιους φίλους και θ’ αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του Ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Πάνος Κατσούλας

Εκπ/κός Κιάτο

5 σχόλια:

emp είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,ΣΤΑ 3ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ,ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΟΥ ΠΑΙΧΤΕΣ ΦΥΓΑΝΕ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΕΣΤΩ Κ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ Κ 3ΑΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ,ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ Κ ΟΧΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟ Κ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΚ Κ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΤΣΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Κ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.Κ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ΄-ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ παο.ΘΕΛΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς emp:

Επειδή το μήνυμά σου είναι γραμμένο στο α' πληθυντικό πρόσωπο, ήθελα να σε ρωτήσω αν ομιλείς εξ όλων μας. Διότι αν έτσι είναι δεν θυμάμαι πότε μαζευτήκαμε και συζητήσαμε και σε ψηφίσαμε ως φορέα-εκπρόσωπο της γνώμης μας. Αν όμως δεν είναι έτσι, τότε δεν νομίζεις ότι η χρησιμοποίηση πληθυντικού είναι όλιγον αλαζονική και κάπως προβοκατόρικη;

Εγώ τουλάχιστον γνωρίζω πολλούς Πανιώνιους που είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Τσακίρης το μόνο που έφερε στον Πανιώνιο τα 3 αυτά χρόνια ήταν τα λεφτά του. Λεφτά για τα οποία τώρα τελευταία "κλαίγεται" ότι πήγαν χαμένα.

Αντί όμως το κριτήριο για την ανάληψη της Προεδρίας να είναι (μόνο) ή "χρηματική επιφάνεια" του εκάστοτε υποψηφίου, μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο η "ποδοσφαιροσύνη" σε συνδυασμό με την διοικητική ικανότητα του ανθρώπου;

Και σε αυτό (αυτούς) τους τομείς ο νυν Πρόεδρος έχει δείξει σαφή δείγματα ανεπάρκειας.

Αλλοίμονο αν λέμε άντε να πάρει τον Πανιώνιο ο τάδε (μόνο και μόνο) γιατί έχει πολλά λεφτά. Αλλά τόσο κατεβάζει η κούτρα μερικών αυτά λένε.

Πάντως καλό θα ήταν ΟΛΟΙ να προετοιμαζόμαστε για την μετά Τσακίρη εποχή. Τα φαινόμενα είναι αρκετά και είναι ξεκάθαρα. Είναι απλά θέμα χρόνου και κατάλληλων συγκυριών.

Αυτά ως τροφή για σκέψη...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε Πάνο:

Η Πανιωνιοσύνη σου και η αγάπη σου για την ομάδα είναι δεδομένα. Χρόνια τώρα μιλάς με την γλώσσα της λογικής. Θα ήθελα μόνο με όλο τον σεβασμό να σου συστήσω λακωνικότητα. Αυτά που έκανες τον κόπο και έγραψες λίγο πολλοί όλοι τα γνωρίζουμε.

Αυτό που θέλω εγώ να διαβάσω είναι ποιός θα παρακαλέσει τον αξιότιμο Πρόεδρο να ασχοληθεί με την ομάδα με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ τρόπο και να την "εξοπλίσει" με ανθρώπους εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό.

Τα πειράματα του παρελθόντος αν μη τι άλλο έχουν προβληματίσει τον μέσο αγνό αυθεντικό Πανιώνιο. Διότι -μέχρι στιγμής- είναι πασιφανές ότι το μοναδικό προσόν του "επι κεφαλής" είναι τα χρήματά του. Στον χώρο όμως αυτό χρειάζονται εκτός από γνώσεις και να κατέχεις λίγο από "μπαλίτσα". (με έμφαση στα "εισαγωγικά")

Από αυτά ξέρουμε;

Όλα αυτά με έντονο προβληματισμό αλλά χωρίς εμπάθεια.

emp είπε...

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ κ.ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΩ,ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤ ΕΜΟΥ.ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΩ ΩΣ ΑΣΤΟΧΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Συντονιστης Blog είπε...

Αγαπητέ κύριε emp:

--
Με χαρά είδα ότι με τιμήσατε με την απάντησή σας και συγνώμη για την καθυστερημένη, λόγω προσωπικού κωλύματος, απάντησή μου!
--

Λοιπόν, κακώς "αρπάζεστε" και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα σημαντικό λόγο. Κανείς δεν ενοχλήθη, κανείς δεν σας επετέθη (προσωπικά μάλιστα) και κανείς δεν σας γνωρίζει. Όλα προκύπτουν από το αρχικό σας μήνυμα που προκάλεσε την παρατήρησή μου (και όχι επίθεση).

Το ότι δεν καταλάβατε το πνεύμα του μηνήματός μου δεν μπορεί να βαρύνει εμένα, ούτε τις προθέσεις μου. Τέλος πάντων, ας τα δούμε τα πράγματα μαζί για να σας βοηθήσω:


1ον) Λέτε: "ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ κ.ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΩ,ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ."

Αν ισχύουν τα όσα λέτε, και εφ' όσον γράφετε μέσα από τον χώρο των "ΙΩΝΩΝ 1890" καλό θα ήταν να μας αναφέρετε πόσοι και ποιοί είστε εσείς που "τυγχάνει" να έχετε αυτήν την άποψη. Διότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί (έτσι κάπως "ανώνυμα") Α' πληθυντικό, τότε ή πρόκειται περί "ψώνιου" (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) ή όντως εκπροσωπεί μιά ευρύτερη ομάδα, οπότε δια λόγους δεοντολογίας αλλά και υπευθυνότητας, επιβάλλεται να αναφέρει το "ποιός και δια ποίους ομιλεί"!

Παρεμπιπτόντως, εγώ καταθέτω την δική μου γνώμη και μόνο και δεν μιλώ "εξ' ονόματος" κανενός!


2ον) Λέτε: "ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤ ΕΜΟΥ.ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ..."

Τα είπαμε στην αρχή. Λάθος αντίληψη έχετε. Πρόκεται για ένσταση, απορία και επερώτηση. Όχι για ενόχληση και σίγουρα -σε καμμία περίπτωση- "προσωπική επίθεση", καθώς -όπως πολύ σωστά λέτε- ΔΕΝ σας γνωρίζω καν!


3ον) Λέτε: "ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ."

Ναι, αλλά αυτή η καραμέλα "ας περιμένουμε να δούμε την συνέχεια" ή το "να κάνουμε ταμείο στο τέλος" είναι η μεγαλύτερη απάτη που αποπροσανατολίζει τους Πανιώνιους. Εσείς δηλαδή, τι ακριβώς περιμένετε να δείτε περισσότερο μετά από 3 χρόνια διοίκησης Τσακίρη; Μπάχαλο τα έχει κάνει ο άνθρωπος, φαίνεται ότι είναι αδαής από ποδόσφαιρο. Ειδικά με τα φετινά ρεζιλίκια, όλη η Ελλάδα, αν δεν γελάει, τουλάχιστον μιλάει (αρνητικά) για εμάς. Ομάδα που πήγαινε για Ευρώπη να παραπαίει στην επικίνδυνη ζώνη και να παρακαλάμε να χάνει ο Πανσερραϊκός ώστε να μην κινδυνεύσουμε; Αυτά, αγαπητέ μου, είναι αστεία πράγματα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένουμε ούτε καν να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Το "ταμείο είναι μείον" όπως και να το δεί κανείς. Αρκεί να μην έχει παρωπίδες ή ζει με φαντασιώσεις αντί της πραγματικότητας. Καλό είναι λοιπόν να δούμε την αλήθεια αντί να ονειρευόμαστε. Ο αξιαγάπητος κος Τσακίρης το μόνο που έχει να προσφέρει στον Πανιώνιο είναι η βαθειά του τσέπη. Αλλά και αυτό μάλλον μας τελείωσε διότι ο ίδιος έχει εσχάτως πει ότι "ό,τι λεφτά ήταν να βάλω τα έβαλα". Όχι μην ψάξετε να το βρείτε αυτό γραμμένο κάπου στα ΜΜΕ. Αυτή η δήλωση έγινε σε, αυτό που λένε, πολύ "στενό, προσωπικό κύκλο".

4ον) Λέτε: "ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ?"

Αν και -έτσι όπως είναι γραμμένο- δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείτε εδώ, υποθέτω ότι αναφέρεσθε στο επόμενο από το δικό μου κείμενο του "Ανώνυμου" της "25 Μάρτιος 2009 8:59 μμ". Έχω λοιπόν να σας πώ ότι συμφωνώ με το πνεύμα του γράφοντος καθώς και εγώ θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Πανιωνίων θεωρούν ώς πρώτο και καλύτερο προσόν για τον ιδανικό πρόεδρο του συλλόγου, την "οικονομική επιφάνεια". Αυτό είναι μεγάλο λάθος και καταδεικνύει το χαμηλό επίπεδο σκέψης όλων όσων το πιστεύουν. Διότι αναμφισβήτητα ένας "εύπορος" Πρόεδρος είναι προτιμότερος από έναν λιγώτερο εύπορο ή έναν μη εύπορο, αλλά το σημαντικώτερο και αυτό που έπρεπε να μας απασχολεί είναι αν ο Πρόεδρος "ξέρει από μπάλλα". Π.χ., πώς ρώταγε ο συμπαθής Θανάσης Βέγγος σε μιά παληά ασπρόμαυρη ταινία "φίλε, ξέρεις από βέσπα;" Έχει λοιπόν ρωτήσει κανείς τον Πρόεδρο: "Κωνσταντίνε, ξέρεις από μπάλλα;". Αμφιβάλλω!

Εξαιρετικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ζαγοράκη, (ή ακόμη και του Νικολαΐδη στην ΑΕΚ) στον ΠΑΟΚ. Κανείς τους δεν συγκρίνεται (οικονομικά) με τον Τσακίρη αλλά ως πρόεδροι είναι (ο Ντέμης ήταν) κατά πολύ επαρκέστεροι του νυν προέδρου μας.

5ον) Λέτε: "ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΩ ΩΣ ΑΣΤΟΧΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ."

Καθόλου άστοχο δεν ήταν το "αλαζονική" καθώς παραπέμπει ευθέως στον "πληθυντικό μεγαλοπρέπειας" που αναφέρθηκα νωρίτερα. Τώρα για το "προβοκατόρικη", ομολογώ ότι -όντως- είναι λίγο υπερβολικό, οπότε, εις ένδειξη καλής θελήσεως,
το αποσύρω, και ζητώ συγνώμη.

--

Αυτά λοιπόν και -ειλικρινώς- ευχαριστώ για την πρόσκληση να σας επισκεφθώ στα γραφεία σας, πλήν όμως δεν θα μπορέσω -τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον- καθώς διαβιώ σε περιοχή περίπου 10.000 χλμ. ΕΚΤΟΣ Ελλάδος.

ΥΓ: Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα διαβάσω και την δική σας τοποθέτηση σε κάποια "άλλα" που ανέφερα στο μήνυμά μου και δεν θίξατε στην απάντησή σας.

Φιλικά και χωρίς εμπάθεια,

Ένας "Ανώνυμος" Πανιώνιος.