Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ- 30 ΜΑΙΟΥ 09

ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

«Δώστε επίδομα θέρμανσης στον Μάκο. Για να μην σβήσει η φλόγα.»

Από την ανακοίνωση Ιώνων μετά την εντός έδρας ήττα από τον αστέρα Τρίπολης για τον θεσμό του κυπέλλου.

«Γκρινιάρα» η θύρα 2 για πολλούς, απαιτητική η 5 για άλλους. Όμως αυτοί που εκεί εντοπίζαν το πρόβλημα, κακές υπηρεσίες στον Πανιώνιο προσέφεραν. Χάσαν το δάσος, το χορτάρι και όλους αυτούς που το πατάγαν. Και δεν εννοούμε τους παίκτες μόνο. Αυτά τους μάθαμε...» Κείμενο των Ιώνων στον Πανιώνιο Κόσμο, μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Τρίπολη.


Συνηθίζεται από τους εφοπλιστές στα καράβια τους να χρησιμοποιούν σημαίες ξένων κρατών, συνήθως ανυπόληπτων κρατών (όχι λαών)- φορολογικών παραδείσων προς μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Στην οικονομική αργκό αυτές οι σημαίες λέγονται «σημαίες ευκαιρίας». Ξεθωριασμένες από νάιλον σημαίες, ανυπόληπτα σύμβολα, σκαλοπάτια εξασφαλισμένης επαγγελματικής επιτυχίας. Κάπως έτσι μας παρουσιάζει, όχι μόνο με την τελευταία του συνέντευξη, την σχέση του με τον Πανιώνιο ο περσινός αρχηγός της ομάδας Γρ. Μάκος. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Και οι Ίωνες δεν έχουν την διάθεση να δουν μόνο την μία. Μόνο την πλευρά του παίκτη. Η άλλη όψη είναι το ποιοι του δώσαν το δικαίωμα να αντιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο τον Πανιώνιο και χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή να μας το διαδηλώνει δια συνεντεύξεων όπου βρεθεί και όπου σταθεί.


Με τις ανακοινώσεις και τα κείμενα μας προσπαθήσαμε επίπονα να πούμε κάποια πράγματα εδώ και καιρό. Κόντρα σε όλους αυτούς που μας κατηγορούσαν για δημιουργία προβλημάτων στην ομάδα, για αποπροσανατολισμό των παικτών από τους αγωνιστικούς στόχους, μέχρι και ενορχηστρωτές διοικητικών προβλημάτων μας χαρακτήρισαν και διάφορα άλλα μοντέρνα. Κάποιοι επιθυμούσαν την σιγή νεκροταφείου, το «όλα πάνε καλά», την λογική «κρύψτε τα κάτω από το χαλί προς το παρόν και βλέπουμε». Πλέον γίνεται φανερό στον καθένα πως το πρόβλημα είναι αλλού. Για να εξηγούμαστε: σε αυτούς που από τα διάφορα πόστα τους στην ΠΑΕ κατάφεραν να οδηγήσουν σε τέτοια ανυποληψία τον Πανιώνιο. Γιατί όταν συνεχώς ο ίδιος ο αρχηγός της ομάδας σου αναφέρεται επί σειρά δηλώσεων του με τέτοια απαξία στον Πανιώνιο, μόνο ανυπόληπτος είσαι και τίποτα άλλο. «Αχθοφόροι» της πλάκας ονόματος βαριού σαν Ιστορίας, αποδείχτηκαν. Ελπίζουμε να έχουν χαιρετίσει για πάντα τους χώρους γύρω από το γήπεδο. Ελπίζουμε ο ιδιοκτήτης να έμαθε από τα λάθη του. Ανθρώπινο είναι να λαθεύεις. Πιο ανθρώπινο να το παραδέχεσαι, σοφό το να μην τα επαναλαμβάνεις.


Γρηγόρη στο καλό. Πρόσεχε μην το άλμα σε οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση στο κενό. Κρίμα που δεν κατάλαβες τίποτα. Δεν θα μπούμε στον κόπο να σου πούμε εμείς ποιοι έχουν φορέσει το περιβραχιόνιο που δεν τίμησες. Άσκοπο μοιάζει. Εσύ έχασες. Το τι θα το καταλάβεις αργότερα. Η γνώση είναι καρπός πικρός για πολλούς και έρχεται αργά.


ΥΓ. Ευχαριστούμε τους αρμόδιους για την προσφορά τους σε χαρτικά υλικά- φακέλους.

ΥΓ2. Για τους ανησυχώντας για πλειοψηφικά και μειοψηφία ρεύματα στους Ίωνες, να πάψουν να στεναχωριούνται. Η φάλαγγα των Ιώνων δεν παρουσιάζει ρωγμές.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo mitso me tin arthografia sou.kata ta alla tous xalage to pano sti tripoli kai gia auto mas esteilan to yliko me tous fakellous.oute mpeikoi eimaste oute tsakirikoi alla paniwnioi kai theloume to kalo tou paniwniou opws thelw na pisteuw kai seis.
giwrgos tr.melos iwnwn