Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Μπράβο παιδιά!

Του Πάνου Κατσούλα

Μπράβο παιδιά … Με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα να συνεχιστεί το αήττητο σερί. Αρκετά καλός χθες ο Πανιώνιος με τον Πανσερραϊκό και κυρίως ουσιαστικός, εκείνο δηλαδή που έλλειπε στον 1ο γύρο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μια καθαρή νίκη, σ’ ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες. Διότι όλες οι ομάδες στη Ν. Σμύρνη έρχονται και αγωνίζονται κλειστά, εφαρμόζοντας το σύστημα των αντεπιθέσεων και ότι βγει. Αν δε σημειώσουν πρώτοι τέρμα, τότε είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο ν’ ανατραπεί το σκορ. Στην περίπτωση αυτή μία είναι η λύση. Να σημειώσει ο Ιστορικός πρώτος ένα τέρμα στις αρχές του αγώνα, ώστε ν’ ανοιχτεί ο αντίπαλος και απ’ εκεί και πέρα να παιχτεί ένα παιχνίδι, στο οποίο ας κερδίσει ο καλύτερος.
Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος εμφανίζει μια ισορροπία, καλή ψυχολογία και αγωνιστική ετοιμότητα, στοιχεία απαραίτητα για να έρθουν οι επιτυχίες. Επίσης και ο προπονητής είναι αγαπητός από όλους και αρκετά ικανός ανεξάρτητα από τα λάθη, που αναπόφευκτα θα κάνει. Διότι λάθη κάνουν οι πάντες. Αλάνθαστοι είναι μόνον όσοι δεν εργάζονται ή βλέπουν τα θυμαράκια ανάποδα!
Ο επόμενος αγώνας είναι αυτός με τη Βέροια εκτός, για το θεσμό του κυπέλλου, για τον οποίο παραδοσιακά ο Πανιώνιος ενδιαφέρεται σοβαρά.. Άλλωστε το έχει κατακτήσει δύο φορές. Η Βέροια στην έδρα της είναι αρκετά καλή ομάδα, ας αγωνίζεται στη Β’ εθνική κατηγορία. Για να επιτευχθεί η νίκη θ’ απαιτηθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπος. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι κανένας δεν πρέπει ν’ αδιαφορήσει και κυρίως να υποτιμήσει την αντίπαλο. Διότι τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα καταδικαστικό. Στον αγώνα αυτό ο προπονητής εκτιμώντας την κατάσταση, μπορεί να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του και να αγωνιστούν κάποιοι άλλοι όπως π.χ. ο Τζαβέλλας, ο Μπερτέ, ο Ντελούρα που επανέρχεται κ.λ.π.
Ακόμη με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις προσθήκες που πρόκειται να γίνουν στις θέσεις που πραγματικά έχει ανάγκη ο Πανιώνιος και οι οποίες είναι του κεντρικού αμυντικού και του φόρ περιοχής. Αν βρεθούν αξιόλογες περιπτώσεις, τότε πρέπει ν’ αποκτηθούν, πράγμα που τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν είναι εύκολο, όχι όμως πώς είναι και αδύνατο.
Επίσης περιμένουμε την επαναφορά στην αγωνιστική δράση των τραυματιών, από τους οποίους προσδοκούμε πολλά, κυρίως να προσθέσουν ποιότητα και ουσία στο παιχνίδι της ομάδας και επιπλέον το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, ώστε η προπόνηση να γίνεται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.
Τέλος χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός φιλάθλων του Ιστορικού να συμπαρίσταται στην ομάδα και να την ωθεί σε αγωνιστικές επιτυχίες. Διότι μια ομάδα χωρίς τη συμπαράσταση και βοήθεια των φιλάθλων της δεν μπορεί να στοχεύσει πουθενά.

Πάνος Κατσούλας
Εκπ/κός
Κιάτο